Rozhlasový orchestr doprovodí animovaný film Liška Bystrouška. Forum Karlín čeká netradiční zážitek

Výjimečnou akci připravuje Symfonický orchestr Českého rozhlasu (SOČR) na sobotu 14. dubna. Ve Fóru Karlín proběhne projekce úspěšného animovaného filmu z dílny BBC podle Příběhů lišky Bystroušky za doprovodu hudby Leoše Janáčka. Koncert bude dirigovat Francouz Laurent Pillot, který je s projektem BBC spjat od samého počátku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liška Bystrouška v úspěšné animované adaptaci BBC.

Liška Bystrouška v úspěšné animované adaptaci BBC. | Zdroj: Český rozhlas

Smysl obou počinů – tedy filmového i koncertního – je jasný. Přiblížit operu publiku, které se k ní běžně nedostane, zejména dětem. Film se bude promítat na velkoformátové plátno, SOČR obstará živý doprovod a přední čeští sólisté hlasově ztvární jednotlivé postavy. Organizátoři si chtějí projekcí připomenout 90 let od úmrtí světoznámého českého skladatele Leoše Janáčka.

Film z produkce BBC se už dočkal několika jazykových verzí, kromě anglického originálu existují podoby katalánská, česká, francouzská a španělská. Laurent Pillot již živé vystoupení dirigoval s Orchestre de l'Opéra National de Lyon, Royal Liverpool Philharmonic, Hallé Orchestra a dalšími.

Další rodinný koncert plánuje SOČR i na příští sezonu, konkrétně to bude „Pohádkové odpoledne“, během něhož zazní vybrané melodie z pohádek Micimutr, Dvanáct měsíčků a Pyšná princezna. Program doplní půlhodinka Prokofjevovy hudební pohádky Péťa a vlk. Vše bude opět spojeno s projekcí na plátno.

jak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme