Jihočeští policisté mají nového ředitele. Dříve působil na Vysočině

Jihočeští policisté už znají svého nového ředitele. Od poloviny března jim velí Miloš Trojánek. Na pozici šéfa nahradil Radomíra Heřmana. Vyvrcholila tak hromadná výměna policejních ředitelů, která se dotkla hned čtyř krajů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Trojánek, nový krajský ředitel policie v Jihočeském kraji

Miloš Trojánek, nový krajský ředitel policie v Jihočeském kraji | Zdroj: ČTK

Hromadnou výměnu policejních ředitelů odstartoval odchod Martina Červíčka z postu policejního prezidenta a jeho návrat do Královéhradeckého kraje, odkud pochází.

Na postu policejního ředitele tam nahradil Jana Švejdara, který se stal ředitelem policie v Pardubickém kraji. Odtud se dosavadní ředitel Radek Malíř přesunul na Vysočinu. Pomyslná škatulata zakončil Miloš Trojánek, který policejní ředitelství na Vysočině vyměnil za Jihočeský kraj.

„Vysočina je vnitrokraj, když to tak řeknu, kdežto jižní Čechy mají státní hranici, což je pro mě absolutně nový problém,“ hodnotí své zkušenosti Miloš Trojánek a pokračuje:

Přehrát

00:00 / 00:00

O výměně policejních ředitelů informovala reportérka Lucie Hochmanová

„Nový je pro mě i prvek zahraniční spolupráce, ač jsme samozřejmě tento odbor měli. Ale na Vysočině to zastával jeden člověk, protože ty problémy nebyly tak markantní. Zkušenost mám na druhou stranu s jadernou elektrárnou, protože na Vysočině jsou Dukovany.“

Pozici policejního ředitele převzal Trojánek po Radomíru Heřmanovi, který po téměř sedmi letech v čele jihočeských policistů odchází do Prahy. Zabývat se bude modernizací policejní výstroje.

„Snad přispěji k tomu, že policisté budou spokojenější. Že dostanou auto či člun na Lipně, jaké potřebují. Myslím, že bych do toho mohl vnést praktický pohled,“ věří Heřman.

Podle náměstka policejního prezidenta Tomáše Tuhého by podobnou výměnou měli policejní ředitelé v krajích procházet pravidelně.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme