VIDEO: Trik v rampě skončil frakturou lebky. ‚Nic mě nezastaví,‘ hlásí skateboardistka z nemocnice

Hodně nepříjemné zranění utrpěla teprve jedenáctiletá britská olympijská naděje Sky Brownová. Mladá skateboardistka při pokusu o trik ve vertikální rampě ošklivě upadla a přivodila si frakturu lebky. Video hrozivě vypadajícího pádu zveřejnila na sociální síti, kde vzápětí fanouškům vzkázala, že si o ni nemusí dělat obavy.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sky Brownová létá v rampě na skejtu

Sky Brownová létá v rampě na skejtu | Zdroj: Reuters

V Kalifornii žijící rodačka z Japonska si přivodila zlomeniny lebky a levé ruky, ale bez vážnějších problémů by se měla zotavit. Brownové se stal osudným přeskok mezery mezi dvěma rampami.

Namísto pohodového odjetí triku následoval drsný pád a pak už jen převoz do nemocnice, odkud fanouškům nahrála na video, kde se podle ní stala chyba.

„Nedělejte si starosti, jsem OK. Stále budu posouvat dívčí hranice na skejtu i na surfu. V roce 2021 si pojedu pro zlato a nic mě nezastaví,“ řekla bronzová medailistka z loňského mistrovství světa v disciplíně park.

Otec v mrákotách

Největší starost o jedenáctiletou skejťačku měl hlavně její otec Stewart, který novinářům popsal, co po děsivém momentu v rampě následovalo.

„Když ji převezli do nemocnice, všichni měli strach o její život. Byl to její nejdrsnější pád a má štěstí, že je naživu. Je ale pozitivní a silná,“ řekl BBC Stewart Brown.

I po odložení olympijských her v Tokiu na příští rok by v případě účasti překonala v červenci roku 2008 narozená Brownová o několik dnů britský rekord plavkyně Margery Hintonové, která závodila v Amsterodamu 1928 ve věku 13 let a 43 dnů.

Nejmladší sportovkyní v Tokiu ale Brownová nebude, neboť účast pod pěti kruhy si už zajistila ještě mladší syrská stolní tenistka Hind Zazáová. Absolutní rekord drží řecký gymnasta Dimitrios Lundras, jemuž bylo při soutěži v roce 1896 na prvních novověkých hrách v Aténách 10 let a 218 dní.

Brownová umí létat na skejtu, jako kdyby se s ním už narodila:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme