Vina vrahů medičky Cervanové potvrzena

Krajský soud v Bratislavě potvrdil vinu vrahů studentky Ľudmily Cervanové. Za čin, ke kterému došlo v roce 1976, dnes soud vynesl nad aktéry případu v obnoveném procesu nepodmíněné rozsudky od tří do 13 let. Už v devadesátých letech muži požádali o nové posouzení případu, protože podle nich bývalý režim proces zmanipuloval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

soud s vrahy Cervanové

soud s vrahy Cervanové | Foto: Samuel Kubáni

Soud v průběhu procesu vyslechl 90 svědků a nechal vypracovat řadu znaleckých posudků. Jak řekla předsedkyně senátu, došel k závěru, že obžalovaní v létě roku 1976 vylákali medičku Cervanovou do auta, nutili ji pít alkohol, pak ji znásilnili a utopili. Odmítl tvrzení aktérů, že proces byl zmanipulován a oni byli donuceni k přiznání.

Soud zohlednil nepřiměřenou délku řízení, které trvalo 11 let. Všichni obvinění se prostřednictvím svých advokátů odvolali k Nejvyššímu soudu.

Markéta Kaclová, Jitka Malá, Renata Havranová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme