Cestovní kancelář Harmonie medical je v konkursu

Ostravský krajský soud poslal do konkurzu Cestovní kancelář Harmonie medical, která v červenci nechala v Chorvatsku bez zaplaceného ubytování a zpáteční dopravy 300 klientů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cestování autobusem

cestování autobusem | Foto: Jan Rosenauer

Podle zdroje ze soudu jsou navrhovateli konkurzu nespokojení klienti cestovní kanceláře, kteří na zaplacenou dovolenou u moře vůbec neodjeli. Jejich pohledávky se mají pohybovat až do 38 tisíc korun. Nespokojení klienti na majitelku Harmonie medical Hanu Vítečkovou podali také kolem 200 trestních oznámení. Policie Vítečkovou stíhá nejméně kvůli třem podvodům.

Jak na konci ledna pro Radiožurnál uvedla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková, obviněná podnikatelka nalhala klientům, že je cestovní kancelář pojištěna a obrala je o zhruba deset miliónů korun. "Ve dvou provozovnách uzavřela nejméně s 439 osobami cestovní smlouvy, ve kterých nepravdivé pojištění cestovní kanceláře deklarovala, a tak je uvedla v omyl. V sezóně roku 2003 se dle smluvených propozic neuskutečnil ani jeden smluvený turnus ozdravných pobytů, protože ubytování a služby v Chorvatsku obviněná nezajistila a zálohově neuhradila." Peníze poškozeným za neuskutečněné zájezdy navíc doposud nevrátila.

Markéta Kaclová, Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme