V Chodorkovského firmě hledá justice důkazy

V hlavním sídle ruské ropné společnosti Jukos hledají pracovníci justice další důkazy o daňových únicích. V souvislosti s nejnovějšími problémy firmy, jejíž bývalý šéf Michail Chodorkovskij je dlouhodobě ve vyšetřovací vazbě, prudce klesly akcie Jukosu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dolary

dolary | Foto: Jan Rosenauer

Dnešní prohlídka v centrále společnosti se odehrává v souvislosti s podezřením o údajném daňovém nedoplatku 3 miliard rublů dceřinné firmy Jukosu ze Samary. Společně s informací o možných potížích Jukosu s kredity bank prudce klesly akcie firmy. Za pouhou hodinu to bylo o celých 10 procent. Jukos soupeří se společností Lukoil o místo největší ropné firmy v Rusku. Někdejší šéf Jukosu a hlavní akcionář společnosti Michail Chodorkovskij - nejbohatší Rus s údajným majetkem ve výši víc než 15 miliard USD - je nadále ve vyšetřovací vazbě kvůli obvinění z daňových úniků a zpronevěry. Jeho věznění je ale kritiky Kremlu považováno za politicky motivovanou odplatu za politické ambice podnikatele.

Markéta Kaclová, Petr Voldán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme