Při násilnostech v Ingušsku nejméně 60 mrtvých

Zprávy o počtu obětí útoků ozbrojených skupin v ruské autonomní republice Ingušsko se stále různí. Zatímco agentura Interfax informovala s odvoláním na ingušské orgány o více než 60 mrtvých, podle ITAR-TASS je jich dokonce 92. Interfax také přináší předběžné odhady škod, které koordinovaná akce ozbrojených skupin pravděpodobně spojených s čečenskými separatisty způsobila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vojáci

vojáci | Foto: Armáda ČR

Ingušský vicepremiér Bašir Aušef uvádí, že je sice obtížné upřesnit počet obětí útoků, ale prý je jisté, že o život přišlo více než 60 lidí. Předběžné odhady škod útoků v Nazrani a dalších místech Ingušska pak hovoří o více než 600 miliónech rublů.

Prezident Zjazykov k tomu dodává, že obnova poškozených budov už začala. Rozhlasová stanice Echo Moskvy informuje o tom, že se útočníkům podařilo odnést ze skladů bezpečnostních sil a pohraničních jednotek na 600 kusů zbraní, od pistolí až po minomety a granátomety.

Poté co nedostatečnou ochranu repbuliku kritizoal římo na místě ruský prezident Vladimir Putin, má z jeho nařízení dopnit jednotky ministerstva vnitra v Nazrani více než 400 mladých důstojníků vojenských škol.

Markéta Kaclová, Petr Voldán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme