Bývalý šéf Enronu se vzdal FBI

Americké FBI v Houstonu se vzdal bývalý ředitel energetické společnosti Enron Kenneth Lay. Stalo se tak den poté, kdy úřady obvinily zakladatele energetického gigantu ze spáchání řady trestných činů. Obvinění proti Layovi přichází po dvou letech vyšetřování, kdysi jedné z nejrespektovanějších amerických firem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrárna

elektrárna | Foto: Jan Rosenauer

Kenneth Lay se po dohodě s úřady sám nad ránem dostavil do úřadovny FBI v Houstonu, aby předešel skandalizujícímu zatýkání. Už dnes má být postaven před federální soud, který bude projednávat řadu obvinění týkající se bankrotu podniku. Kenneth Lay, donedávna jeden z nejvlivnějších podnikatelů ve Spojených státech má ale připravenou silnou obranu a nepovažuje obvinění proti němu za správná. Před více než dvěma lety vyšlo najevo, že energetický gigant falšoval účetnictví a zakrýval ztráty, obviněno bylo více vysokých manažerů Enronu a tisíce lidí přišly o práci a investice do společnosti.

Markéta Kaclová, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme