Zkrachovalá cestovka nechala v Bulharsku stovky klientů

Liberecká cestovní kancelář tm - Travel Market zkrachovala. V Bulharsku přitom nechala 441 klientů. Česká podnikatelská pojišťovna, u které byla cestovní kancelář pojištěna proti úpadku, jim zajišťuje zpáteční cestu domů. Podle mluvčí pojišťovny by se měli vrátit ještě v průběhu noci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lidé na pláži

lidé na pláži | Foto: Jaroslava Kocábková

"Okamžitě jsme aktivovali náš krizový tým," řekla večer Radiožurnálu mluvčí pojišťovny Tereza Fricová. "Jedna jeho část jela na letiště, aby vyřídila potřebné dokumenty s klienty, kteří neodletí. Druhá část týmu telefonicky řešila návrat klientů, kteří jsou v Bulharsku. Máme zprávu od naší asistenční služby, že všech přibližně 450 klientů by se mělo vrátit ještě dnes zpět do vlasti."

Zrušeny také byly dva zájezdy, na něž klienti kanceláře tm - Travel Market měli odletět dnes. Jak Českému rozhlasu řekl jeden z oklamaných turistů Jaroslav Sedláček, o tom, že do Bulharska neodletí, se dozvěděli až na ruzyňském letišti.

"Tady nám celému zájezdu sdělili, že cestovní kancelář zkrachovala a tudíž, že se let ruší. Řekli nám, že se máme obrátit na podnikatelskou pojišťovnu a že nám bude všechno uhrazeno."

Liberecká cestovka se zaměřovala na letecké pobytové zájezdy do Dominikánské republiky, Bulharska a Řecka. Na dveřích cestovní kanceláře visí pouze oznámení, že je z technických důvodů zavřeno. Její majitelé nezvedají ani mobilní, ani pevné telefonní linky.

Nejde o první letošní krach cestovní kanceláře. Například koncem června vyhlásila úpadek cestovní kancelář Tsakis. Začátkem června zkrachovala i kancelář Moravia Tour z Uherského Hradiště. Lidé, kteří si zaplatili zahraniční zájezdy, našli sídlo cestovní kanceláře prázdné.

Marika Táborská, Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme