V Polsku se točí nový film o Janu Pavlu II.

Snímek o životě papeže Jana Pavla II. začali v Krakově točit italští producenti. Film se bude jmenovat "Karol, příběh muže, který se stal papežem". Název se odvíjí od občanského jména papeže, který se před nástupem do nejvyšší církevní funkce jmenoval Karol Wojtyla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

papež Jan Pavel II.

papež Jan Pavel II. | Foto: www.vatican.va

První scény do televizního filmu začali Italové natáčet na jezeře Dobczyce u Krakova. Představitel papeže, dvaatřicetiletý herec Piotr Adamczyk se bude tak, jako sportovně založený krakovský biskup Karol Wojtyla, projíždět kajakem.

Scénář filmu schválil sám papež. Požehnal také herci, který ho ve filmu ztvární. Piotr Adamczyk věří, že se úkolu zhostí dobře i když se role trochu obává. Má už ale zkušenosti s rolí jiného slavného Poláka. Před 2 lety ve filmu "Touha po lásce" zahrál Fryderika Chopina.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme