Slovenský expremiér Mečiar leží v nemocnici

Vladimír Mečiar, šéf Hnutí za demokratické Slovensko, je v nemocnici. Podle vedení zdravotnického zařízení v Košicích požádal bývalý premiér v pondělí odpoledne o hospitalizaci. Proč, to zatím odmítají lékaři zveřejnit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vl. Mečiar

Vl. Mečiar | Foto: HZDS

Náměstek ředitele nemocnice tisku potvrdil, že Mečiar je pomoc požádal sám, ale údajně nejde o nic vážného. Některá média spekulují, že Mečiar trpí onemocněním srdce. Sám bývalý premiér reagovat na dotazy novinářů ohledně svého zdraví prozatím odmítá. Návštěvy až na výjimky nepřijímá.

Mečiar leží v nadstandardním luxusním pokoji na interním oddělení. Podle dostupných informací má elektronicky zabezpečené dveře tak, aby se k němu ostatní pacienti nedostali. Lékaři ho údajně vyšetřují přímo v apartmá pomocí přenosných přístrojů.

Klimatizovaný pokoj je vybaven anatomicky polohovatelným lůžkem, perličkovou vanou, televizí, audio-soupravou a pracovním stolem s telefonem, faxem a možností připojení k internetu. Jeden den pobytu v tomto apartmá v osmém patře soukromé nemocnice přijde na 1390 slovenských korun.

O Mečiarově zdravotním stavu se spekulovalo už za působení v čele vlády. Například v dubnu 1996 vyvolala rozruch Mečiarova třítýdenní nepřítomnost na veřejnosti. Jeho tiskoví zástupci tehdy uvedli, že trpěl vleklou infekcí dýchacích cest virového původu a zánětem vnějších zvukovodů.

Renata Havranová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme