Lyžařka srážku s autem na Ještědu nepřežila

V liberecké nemocnici zemřela lyžařka, která se včera na sjezdovce ve Sportovním areálu Ještěd srazila s terénním vozem. Případem se zabývá policie, šestatřicetiletému řidiči hrozí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžování

lyžování | Foto: Jan Rosenauer

Terénní automobil překřížil lyžařce trasu na takzvané televizní cestě ke skokanským můstkům, kterou používají turisté jako zkratku z Plání do dolní části zimního střediska. Žena najela ve velké rychlosti čelně do boku auta.

Lyžařka utrpěla těžký úraz hlavy a břicha, poranění páteře i zlomeninu stehenní, holenní a lýtkové kosti. I přes pomoc lékařů zůstávala v kritickém stavu, nezachránila ji ani dlouhá komplikovaná operace. Ve středu po 22. hodině v liberecké nemocnici zemřela.

Celou věc převzala kriminální služba policie. Podle mluvčí Vlasty Suchánkové v terénním autě jeli pracovníci Sportovního areálu Harrachov na domluvenou pracovní schůzku se zástupci ještědského zimního střediska. Proti šestatřicetiletému řidiči už bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví.

Zdenka Schovánková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme