Novým starostou Los Angeles byl zvolen Hispánec

Hispánská komunita v USA zaznamenala výrazný úspěch - starostou Los Angeles se stal Antonio Villaraigosa, syn mexických přistěhovalců. Jeho úspěch je považován za další důkaz, že Hispánci získávají ve Spojených státech stále větší slovo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Los Angeles

Los Angeles | Foto: Los Angeles Almanac

"Nikdy nezapomenu, odkud jsem vzešel," byla jedna z prvních slov vítězného projevu nově zvoleného starosty Los Angeles Antonia Villaraigosy. Kromě Hispánců, kteří tvoří necelou polovinu obyvatel města, jej podpořili i Afroameričané, a tak se mu zřejmě podařilo získat rozhodující převahu.

Jeho oponent, dosavadní starosta Jim Hahn už tak mohl svým stoupencům jen poděkovat. V předchozích volbách v roce 2001 přitom ještě Villaraigosu porazil. Hispánců už je ale několik let ve Spojených státech víc než Afroameričanů.

Nynější zvolení potomka mexických přistěhovalců starostou druhého nejlidnatějšího města Spojených států je tak považováno za další doklad jejich rostoucího politického vlivu v americké společnosti.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme