Telefónica ovládla Telecom a Eurotel

Španělský telekomunikační gigant Telefónica se dnes stal majoritním vlastníkem Českého Telecomu a jeho dceřiného mobilního operátora Eurotel. Firma doplatila Fondu národního majetku 90 procent z kupní ceny 82 a půl miliardy korun. Získala tak větštinu akcií největší společnosti tuzemské telekomunikační skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonní budky - Český Telecom

Telefonní budky - Český Telecom | Foto: Jan Rosenauer

Ovládnutí Českého Telecomu a jeho dcery Eurotelu španělskou Telefónicou potvrdila Českému rozhlasu mluvčí Fondu národního majetku Petra Krainová.

"Došlo k vypořádání transakce prodeje akcíí Českého Telecomu. To znamená, že byly převedeny akcie a zároveň peníze na účet fondu. Telefónica se tímto stala majoritním vlastníkem akcií Českého Telecomu," vysvětlila Krainová.

Prostředky, které fond prodejem Telecomu získá jsou určeny na rozvoj dopravní infrastruktury, bytového fondu a likvidaci starých ekologických zátěží. Na nejbližší valné hromadě, která je svolána na 23. června pravděpodobně dojde k výměně členů dozorčí rady a poté zřejmě i odvolání generálního ředitele Gabriela Berdára.

Milan Kopp, Michal Kubal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme