Planý poplach na palubě letounu Travel Service

Ve francouzském Bordeaux dnes nouzově přistálo letadlo, které patří české letecké společnosti Travel Service. Letělo ze skotského Glasgowa do španělského Alicante. Důvody nouzového přistání vysvětluje mluvčí Travel Servisu Vlaďka Dufková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kokpit letadla Boeing 737

Kokpit letadla Boeing 737 | Foto: Jan Rosenauer

"Letadlo typu Boeing 737 má od naší společnosti pronajatý na šestiměsíční kontrakt společnost FlyGlobeSpan. Vzhledem k tomu, že se objevily indikace, že by mohlo dojít k poklesu tlaku v kabině, posádka okamžitě zareagovala, provedla nezbytné bezpečnostní postupy. A ještě během klesání letadla se ukázalo, že šlo o planý poplach. Bezpečnost cestujících nebyla v žádném případě ohrožena a na palubě nebyli žádní Češi," řekla Radiožurnálu Dufková.

V Česku je Travel Service nejsilnějším dopravcem na trhu charterové letecké přepravy. O koupi Travel Service jedná národní dopravce ČSA. Svá letadla společnost také pronajímá do zahraničí.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme