Letadlo Travel Service muselo kvůli poruše přistát v Brně

Na brněnském letišti v Tuřanech muselo dnes ráno mimořádně přistát letadlo společnosti Travel Service. Stroj se 180 cestujícími na palubě mířil z Prahy do krétského letoviska Heraklion. Důvodem byla drobná technická závada, bezpečnost cestujících ani posádky nebyla ohrožena, řekla Radiožurnálu mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková. Turisté odletěli náhradním letadlem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo Travel Service

letadlo Travel Service | Foto: VFFL

Podle Dufkové upozornil piloty na možný technický problém elektronický zabezpečovací systém v prostoru nad česko-slovenskými hranicemi.

"Jednalo se o drobnou technickou závadu, která v žádném případě neohrožovala bezpečnost cestujících ani posádky, ale abychom měli jistotu, rozhodli jsme se přistát na letišti v brně a poskytnout cestujícím náhradní letadlo," uvedla Dufková.

Za normálních okolností by se společnost podle mluvčí vrátila s letadlem zpět do Prahy. Ruzyňské letiště, kde byla mlha, však nemělo zprovozněný přistávací naváděcí systém, dodala Dufková. Porouchaný Boeing 737-800 zůstává i nadále odstavený na letišti v Brně.

Společnost Travel Service měla naposledy problém 1. září, kdy její letoun nouzově přistál ve Francii. Důvodem byla falešná signalizace poruchy. Boeing 737 letěl na trase ze skotského Glasgow do španělského Alicante, na jeho palubě nebyli Češi.

Travel Service je největším hráčem na domácím trhu charterové letecké přepravy. Zajišťuje přepravu pro CK Čedok, Canaria Travel, Firo Tour, ESO Travel, Alexandria a další. O koupi Travel Service jedná národní dopravce ČSA. Svá letadla společnost také pronajímá do zahraničí.

Naděžda Hávová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme