Český rozhlas Leonardo vysílá reality show ze života goril

V Česku dnes odstartovala další, i když trochu jiná reality show. Jejími protagonisty jsou od rána čtyři gorily. Televizní kamery je budou sledovat ve dne v noci. Obrázky z gorilího života vysílá Český rozhlas Leonardo, kde také nápad vznikl, na internetových stránkách www.rozhlas.cz/odhaleni a digitální kanál České televize ČT 24.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

gorila nížinná

gorila nížinná | Foto: ZOO Lešná

Dějištěm této reality show s názvem Odhalení je pražská zoologická zahrada. Hlavními aktéry jsou gorily nížinné, jmenovitě samec Richard a dvě samice Šindu a Kidživu. Trojici doplňuje mládě Moja, které ale ještě nemá soutěžní věk.

Zhruba 16 kamer nabízí nepřetržité záběry z chování těchto primátů. V první hodině živého vysílání se představili nejen gorily, ale i jejich ošetřovatelé. Zatímco protagonisté lidských reality show si po sobě musejí uklízet, kamery v trojském areálu ukázaly, že tuto práci v pavilonu goril odvádějí lidé.

Denní sestřihy se objeví každý všední den na zpravodajské stanici ČT 24 a v Dobrém ránu s ČT. Poučení nabízejí i webové stránky projektu www.rozhlas.cz/odhaleni, kde se dočtete o rodinném životě goril, jak ho poznal zoolog Zdeněk Veselovský, o chovu těchto primátů v Československu i o tom, že v Africe je každoročně zabito až 8000 lidoopů na maso.

Diváci si svou nejoblíbenější gorilu vyberou počínaje příštím týdnem pomocí sms zpráv. Projekt by měl skončit v polovině ledna a jeho součástí jsou také besedy s vědci a odborníky na tento druh zvířat a další doprovodné pořady. "Pokud jde o výtěžek, tak ten bude určen na ochranu goril ve volné přírodě, tedy v Africe," dodává autor nápadu a šéfredaktor internetové stanice Leonardo Miroslav Bobek.

A jak bude vypadat výhra pro vítěze? Dvanáct melounů, na nichž si pochutná ta gorila, kterou označíte za nejsympatičtější.

Vlasta Valentová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme