Vyšetřovatelé atentátu na Harírího se sešli s libanonským prezidentem

Členové vyšetřovací komise atentátu na libanonského expremiéra Rafíka Harírího se setkali s libanonským prezidentem Emilem Lahúdem. Podle mluvčího prezidentského úřadu nešlo o výslech. Libanonský prezident předložil vyšetřovatelům všechny údaje, které měl v souvislosti s atentátem na expremiéra Harírího k dispozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libanonský prezident Emil Lahúd

Libanonský prezident Emil Lahúd | Foto: AFP

Jak uvedl prezidentův poradce, vyšlo najevo, že telefonáty, které měl v den atentátu letos 14. února uskutečnit jeden z podezřelých na mobilní telefon libanonského prezidenta, vůbec neproběhly. Podezřelý z účasti na atentátu volal údajně na telefon prezidentova syna, který je poslancem parlamentu, a to až odpoledne po tragickém incidentu. Ale prezidentův syn nebyl k dispozici a nemluvil s ním, ani jej nezná.

Poradce libanonského prezidenta Rafík Šalála v rozhovoru pro arabské vysílání britského rozhlasu BBC naznačil, že obvinění jsou vykonstruovaná a že bývalý pracovník syrské zpravodajské služby Siddík ve své výpovědi lhal. Prezidentský úřad vyzval k jeho vydání z Francie do Libanonu, kde by měl stanout před libanonským soudem.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme