Američané diskutují o monitorování telefonů a e-mailů

Americká veřejnost vášnivě diskutuje o tom, zda vláda má nebo nemá právo monitorovat e-maily a telefonáty v rámci boje proti terorismu. Takový postup přiznal v sobotním projevu prezident George Bush. Reagoval na článek v deníku New York Times, který v pátek o sledování telefonátů a e-mailů informoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Foto: AFP

Prezident Bush v sobotním rozhlasovém rozhovoru argumentoval, že monitorovací program realizovaný Národní bezpečnostní agenturou (NSA), která je sama zahalená rouškou tajemství, je klíčovým nástrojem v boji proti terorismu a pomáhá chránit životy Američanů.

Zaměřuje se podle něho na osoby s vazbami na teroristické organizace, jako je například Al-Kájda. Otázkou je, proč New York Times zveřejnil tuto informaci až rok poté, co se o ní dozvěděl. Autor článku uvedl, že tak učinil na požadavek Bílého domu, který se obával zmaření probíhajících informací.

Jeden z internetových portálů však tvrdí, že autor článku si tímto způsobem dělá reklamu své nové knize, která údajně obsahuje další výbušné informace o Bushově administrativě a CIA.

Olga Baková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme