Berlínem znělo: The Love is Back

Extravagantní účesy, spoře oděné dívky, hlasitá technohudba a nevázaná atmosféra. Tak to dnes odpoledne vypadá na berlínské třídě 17.června. Po dvouleté odmlce se do okolí Braniborské brány vrátila slavná Love Parade. Obří show a happening v jednom.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

berlnská Love Parade

berlnská Love Parade | Zdroj: ČTK

Pod heslem "The Love is Back," "Láska se vrátila," vtrhli do centra Berlína po dvouleté odmlce znovu vyznavači technnohudby. Ať už u jednoho z jedenácti pódií nebo hlavně za 40 pomalu jedoucími kamióny s minijevištěm a výkonnou aparaturou se oddávají své vášni. Pod "kotel" přikládá 230 "dýdžejů" ze 17 zemí.

Třeba dvě mladé technařky přijely do Berlína až z Ostravy a slibují, že nasazené tempo vydrží dlouho do noci. Hloučky Čechů se na třídě 17.června rozhodně neztrácely v moři dalších návštěvníků Love Parade, i když suverénně nejvíc bylo vidět polské vlajky.

Pozadu ale nezůstávali ani Holanďané: "Je to kombinace všech faktorů, tzn. tance, atmosféry, města, co vytváří Love Parade a co mě přitahuje. Osobně jsem tady čekal víc lidí, tím spíš, že se teď akce pár let nekonala, ale je ještě hodně brzy, tak doufám, že ještě dorazí, uvidíme..."

Třída 17.června zažívala celý měsíc nápor stovek tisíc fotbalových příznivců, kteří tu na fanouškovské míli sledovali dramata světového šampionátu. Na Love Parade tu sice není tak nabito, ale atmosféra v ničem nezaostává.

"Je to super, jako při všech předešlých Love Parade. Jsme tu už počtvrté nebo popáté. Je tu sice docela málo lidí, ale to nevadí, protože si vytváříme vlastní párty. Všichni slaví a chovají se k sobě hezky, tedy alespoň zatím. No, asi bychom se bývali radši stali mistry světa, ale ta dnešní atmosféra je lepší, než konečné třetí místo na šampionátu," potvrzují dva němečtí technaři.

V přilehlém parku Tiergarten jsou co 100 metrů roztroušeny zdravotnické stany dobrovolníků z Maltézského kříže. Při posledních Love Parade totiž horko, alkohol i drogy na fyzickém stavu technařů vykonaly své. Tentokrát zatím lůžka zejí prázdnotou, protože se rtuť teploměru vyšplhala jen na milosrdných 25 stupňů.

Bez práce tak zatím byli i speciálně vyškolení Loveguards vyzbrojení malou brašničkou. Její obsah je ale užitečný - od chladícího gelu až po špunty do uší a samozřejmě kondomy - vždyť jsme na Love Parade...

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme