Odstupné chce téměř 1500 zaměstnanců Mittal Steel Ostrava

Ze společností Mittal Steel Ostrava a Vysoké pece Ostrava chce odejít téměř 1500 ze zhruba 10.000 zaměstnanců. Právě dnes měli poslední možnost podat žádost o vysoké odchodné, které ale podmiňuje rychlá a dobrovolná výpověď.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hutník

hutník | Foto: Česká televize

Největší domácí hutní podnik a jeho dceřiná firma chtějí kvůli konkurenceschopnosti zredukovat stav zaměstnanců, a tak jim nabídly za dobrovolný odchod 12 až 32 měsíčních platů na ruku.

Obvykle jde o statisíce korun, v průměru přes půl milionu na osobu. Zájem zaměstnanců předčil očekávání, protože původně počítalo vedení firmy pouze s tisícovkou žádostí. V podstatě se opakuje situace z roku 2004, kdy firmu opustilo více než 1700 lidí.

Vedení Mittal Steel Ostrava teď bude podle Vladimíra Raszky z tiskového oddělení firmy žádosti jednotlivě posuzovat, aby odchod lidí neohrozil plynulost výroby. "Podobně jako před dvěma lety se i letos naše nabídka setkala u zaměstnanců s velkým ohlasem. Nyní nastává období, kdy budeme tyto žádosti posuzovat a toto období bude trvat až do 25. srpna," uvedl Raszka.

Martin Knitl, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme