Světlušky dnes nabízejí unikátní singl Anety Langerové

Od dnešního rána si ve více než 300 českých městech můžete koupit CD Aneta pro Světlušku. Nabízejí ho dobrovolníci ve světluších kostýmech a sto korun, které za singl zaplatíte, pomůže nevidomým lidem. Úterý 19. září 2006 je totiž dnem, kdy Nadační fond Českého rozhlasu už počtvrté pořádá celonárodní sbírku Světluška.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aneta Langerová

Aneta Langerová | Foto: Jan Šilpoch

Benefiční CD singl Aneta pro Světlušku obsahuje píseň, kterou nazpívala patronka projektu Aneta Langerová s třináctiletým nevidomým Radimem Vojtkem. Sbírku Světluška tak mohou podpořit i rádia a veřejné produkce, a to tím, že budou Píseň pro Světlušku hrát.

Veškerý výtěžek z prodeje, autorských honorářů a honorářů výkonných umělců poputuje na přímou pomoc nevidomým dětem a dospělým. Obdobná charitativní akce se v Česku koná vůbec poprvé.

"Byla bych hrozně ráda, kdyby se lidem singl líbil. Vložili jsme do toho opravdu moc. Pro mě to není obyčejná písnička na první poslech. Čím víc ji poslouchám, tím víc ji mám ráda," svěřila se se svými pocity Aneta Langerová, patronka Světlušky.

"O benefičním CD singlu pro Světlušku jsme přemýšleli už dlouho. Chtěli jsme dárce potěšit něčím netradičním a zároveň jim přiblížit život ve tmě. Věřím, že se nám to prostřednictvím tohoto benefičního CD singlu podaří," dodala Martina Kaderková, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Kromě koupě unikátního CD s Písní pro Světlušku za 100 korun můžete přispět i zakoupením přívěsku za 25 korun a nebo dárcovskou textovou zprávou. Posláním textu DMS SVETLUSKA na číslo 87777 přibude na účet sbírky 27 korun.

Světluška

Benefiční CD singl Aneta pro Světlušku

Singl obsahuje Píseň pro Světlušku nazpívanou Anetou Langerovou, patronkou projektu, společně s třináctiletým Radimem Vojtkem. Chlapec od narození nevidí a v roce 2004 získal Cenu Nadačního fondu Českého rozhlasu za nejvýraznější talent na hudebním festivalu pro nevidomé děti. Benefiční singl dále obsahuje zvukový a obrazový záznam písně Voda živá z loňského podzimního koncertu pro Světlušku, který živě odvysílaly ČRo 1 - Radiožurnál a ČT1. Anetu Langerovou doprovodil Pěvecký sbor Konzervatoře a ladičské školy Jana Deyla pro těžce zrakově postižené. Na benefičním singlu naleznete také rozhovor s Anetou POTMĚ, ve kterém se dozvíte, jak píseň vznikala, reportáž DEN POTMĚ s nevidomým Mirkem Michálkem a dva PC bonusy.

Všichni, kteří se na vzniku CD podíleli, se dobrovolně vzdali honoráře a veškeré autorské odměny (OSA) a odměny výkonných umělců (INTERGRAM) putují na konto Světlušky.

Jan Rosenauer, Martina Kaderková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme