Polsku se rýsují lukrativní zakázky v Iráku

Polsku se začíná vracet irácká investice. Konsorcium Bumar vybuduje v Iráku továrnu na modernizaci tanků a rýsují se i další velké zakázky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště v Basře

Letiště v Basře | Foto: Jiří Hošek

Polské zbrojní konsorcium Bumar může v Iráku získat státní zakázky za 350 milionů dolarů. První je továrna na modernizaci tanků v hodnotě 80 milionů dolarů. Celou částku má zaplatit irácká vláda. Polská zbrojovka už dohodla dodávku 375 obrněných vozidel Divočák. Ta mají sloužit jako hlídkové vozy irácké armády k ochraně ropovodů, vodovodů a rozvodných sítí.

Dalších šest set "divočáků" vybavených slovenskými bojovými věžemi má koupit irácká policie. Prvních šest set vozů se už osvědčilo v pouštních podmínkách - Irák za ně zaplatil téměř 120 milionů dolarů.

Ministerstvo obrany v Bagdádu má zájem také o 80 moderních polních kuchyní, 50 prádelen a 20 polních koupelen. Podle informací listu Rzeczpospolita jedna z firem zbrojní skupiny Bumar dodá do Iráku také bezpilotní výzvědné letouny řízené nejmodernější izraelskou elektronikou firmy Elbit.

Martin Dorazín, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme