Pražská ZOO slaví 75. narozeniny

Kulaté výročí si připomíná jednodenním návratem do dob svého vzniku. Trojou zní swing, objevují se lidé v dobových kostýmech. Za oficiální den vzniku zoo se považuje 28. září roku 1931, kdy podle záznamů za slunečného počasí přišli první návštěvníci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vydra

vydra | Foto: Zoo Praha

Jak tehdy areál vypadal, popsal Radiožurnálu mluvčí zahrady Vít Kahle: "Bylo tady samozřejmě oproti dnešnímu dni zvířat o hodně méně. Zahrada se rozkládala zhruba na 8 hektarech, převážně v dolní části dnešní zoologické zahrady. Bylo tady ze začátku pouze pár druhů zvířat, hlavně ta, která ve své trojské vile choval pan profesor Janda. Jedním z prvních obyvatel byla lvice Šárka."

Za oficiální den vzniku zoo se považuje 28. září roku 1931, kdy podle záznamů za slunečného počasí přišli první návštěvníci. Ve stejném roce byla postavena administrativní budova zahrady a voliéra dravců. V tomto roce si zahrada pořídila také prvního koně Převalského, jejichž chov ji později proslavil po celém světě.

Milan Kopp, Kateřina Tomečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme