Vojislav Šešelj odmítá obhájce, které mu přidělil haagský soud

Vůdce ultranacionalistické Srbské radikální strany Vojislav Šešelj narušil jednání mezinárodního soudu v Haagu. Pracovníci Mezinárodního tribunálu pro bývalou Jugoslávii ho proto vykázali ze soudní síně.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudní tribunál v Haagu

Soudní tribunál v Haagu | Foto: Česká televize

Vojislav Sešelj označil své obhájce, které mu určil soud, za špiony, a odmítl mluvit, pokud budou mít slovo i oni. Šešelj je obviněn ze zodpovědnosti za etnické čistky, mučení a vraždy v bývalé Jugoslávii v 90. letech minulého století.

Před soudem v Haagu použil podobnou taktiku jako bývalý jugoslávský prezident Miloševič - chtěl se hájit sám a odmítal soudem přidělené právníky. V srpnu mu v tom haagský tribunál zabránil, protože podle soudu zdržoval jednání, a přidělil mu právníky.

Dnes měli jeho obhájci promluvit, ale Šešelj opakovaně verbálně protestoval. Po několika varováních ho předsedající soudce Alfons Orie vykázal ze soudní síně a pak prohlásil, že doufá v nové slyšení v pátek .

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme