Vojislav Šešelj odmítá obhájce, které mu přidělil haagský soud

Vůdce ultranacionalistické Srbské radikální strany Vojislav Šešelj narušil jednání mezinárodního soudu v Haagu. Pracovníci Mezinárodního tribunálu pro bývalou Jugoslávii ho proto vykázali ze soudní síně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudní tribunál v Haagu

Soudní tribunál v Haagu | Foto: Česká televize

Vojislav Sešelj označil své obhájce, které mu určil soud, za špiony, a odmítl mluvit, pokud budou mít slovo i oni. Šešelj je obviněn ze zodpovědnosti za etnické čistky, mučení a vraždy v bývalé Jugoslávii v 90. letech minulého století.

Před soudem v Haagu použil podobnou taktiku jako bývalý jugoslávský prezident Miloševič - chtěl se hájit sám a odmítal soudem přidělené právníky. V srpnu mu v tom haagský tribunál zabránil, protože podle soudu zdržoval jednání, a přidělil mu právníky.

Dnes měli jeho obhájci promluvit, ale Šešelj opakovaně verbálně protestoval. Po několika varováních ho předsedající soudce Alfons Orie vykázal ze soudní síně a pak prohlásil, že doufá v nové slyšení v pátek .

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme