Předvánoční stávka v ochodech Tesco zatím nehrozí

Odboráři obchodních domů Tesco zatím stávkovou pohotovost nevyhlásí. Tímto krokem odbory pohrozily, protože vedení Tesco Stores údajně nechce přistoupit například na jejich požadavky ohledně délky pracovní doby a mezd.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tesco

Tesco | Foto: Marián Vojtek

Krizový štáb odborových organizací se odpoledne sešel v Pardubicích. Odboráři měli kromě svých požadavků i připomínky k problémové komunikaci s vedením. To nakonec na schůzku přijelo a téměř po šesti hodinách vydaly obě strany společné tiskové prohlášení.

V něm se uvádí, že zástupci odborové organizací předali vedení společnosti Tesco Stores své požadavky, které se týkají podmínek zaměstnanců společnosti. Jednalo se například o úpravě platových podmínek, zvýšení počtu plných úvazků pro stálé zaměstnance a otevírací době 26. prosince 2006.

"Na dnešní schůzce byl dohodnut další termín jednání, a to 24. listopadu 2006, kdy bude projednán bod týkající se otevírací doby 26. prosince 2006. Zároveň také bude domluven termín dalšího vyjednávání, který byl předběžně dohodnut na první týden v lednu 2007," citoval z prohlášení zástupce odborových organizací Tesco Stores Ivan Předinský.

Stávková pohotovost byla prozatím odložena obě strany se dnes také zavázaly, že budou pokračovat v pravidelné komunikaci. Tesco Stores ČR provozuje v Česku síť obchodních domů, hypermarketů a supermarketů. Zaměstnává 12.000 lidí a patří mezi největší obchodníky v zemi.

Martin Hromádka, Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme