Británie zpřísní postup proti ilegálním přistěhovalcům

Britské ministerstvo začíná prosazovat tvrdší opatření proti ilegálním přistěhovalcům jejich nedobrovolnými deportacemi. Je to odezva na kritiku, že vláda je v tomto ohledu příliš liknavá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýn

Londýn | Foto: Marie Matúšů

Nová opatření britského ministerstva vnitra zahrnují rozšíření pravomocí imigračních orgánů co se týče zatýkání nežádoucích osob. Od ledna bude veřejnost vyzývána, aby anonymně nahlašovala podezřelé osoby a zaměstnavatelé budou pod hrozbou tvrdých pokut nabádáni, aby prováděli přísnější prověřování osob při náboru a ilegální přistěhovalce nezaměstnávali.

Zpřísnění deportačního režimu vláda slíbila v programovém prohlášení, které přečetla královna v trůnní řeči ve Sněmovně lordů minulý týden. Ministr vnitra John Reid následně předložil parlamentu návrh zákona o přistěhovalectví a hraniční kontrole, podle něhož se má urychlit také deportace trestaných osob a mají se zaplnit mezery v zákonech umožňující ilegálním přistěhovalcům vstup do Británie.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme