Jih Moravy zasáhly dva ničivé požáry

Doutnající místo po požáru, který zachvátil včera večer tržnici Excalibur v Hatích u Znojma, ještě hlídají hasiči. Na místě jsou teď dvě jednotky. Oheň lehce zranil dva lidi a způsobil škodu asi za 40 miliónů korun. Příčinou je nejspíš neopatrná manipulace se zábavní pyrotechnikou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár tržnice v Hatích

Požár tržnice v Hatích | Zdroj: ČTK

Areál se včera v podvečer vzňal poté, co v jednom z prodejních stánků explodovala pyrotechnika. Následně shořelo šest zaparkovaných aut a oheň zachvátil budovu s četnými obchody. Při neštěstí byli lehce zraněni dva lidé. Škody se odhadují na 40 miliónů korun.

Jih Moravy postihl v posledních dvou dnech ještě jeden požár. Jednalo se o sklad s drcenými plasty ve Vlkoši. Tam začalo hořet v noci na středu. Hasiči ale odjeli až dnes, upřesnil krajský operační důstojník Leopold Psota.

"Poslední vozidlo, které to tam hlídalo, se vrátilo na základnu před devátou hodinou. Nelze vyloučit další vzplanutí, takže objekt hlídá majitel. Situace by tam měla být pod kontrolou," dodal hasič.

Gabriela Grmolcová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme