Svět si připomněl druhé výročí ničivých vln tsunami v jihovýchodní Asii

Dnes, v den druhého výročí obrovského zemětřesení a silné vlny tsunami v jihovýchodní Asii, přišly z oblasti zprávy o další pohromě. Ostrov Tchaj-wan postihlo zemětřesení o síle 7,2 stupně Richterovy otevřené škály. Původní informaci o tom, že k Filipínám míří asi metrová vlna tsunami, ale odborníci odvolali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vzpomínka na oběti tsunami

vzpomínka na oběti tsunami | Zdroj: ČTK

Země v Indickém oceánu si právě dnes skromnými obřady a minutami ticha připomněly druhé výročí tragického zemětřesení a vln tsunami. Vyžádaly si životy přes 220.000 osob a poničily pobřeží mnoha států v Indickém oceánu.

V indonéské provincii Aceh jsme zastihli naši krajanku, paní Markétu Kutilovou: "Dnes se po celém pobřeží Acehu konaly vzpomínkové akce, při nichž se lidé modlili za zamřelé a zároveň za budoucnost a blahobyt. Na řadě míst také lidé děkovali zahraničním humanitárním organizacím."

Indonéské provincie Aceh a severní Sumatra navíc postihly v posledních dnech rozsáhlé záplavy vyvolané lijáky; opět jsou desítky obětí.

Marika Táborská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme