Policie odložila případ vraždy podnikatele Mrázka

Policie nevypátrala vraha podnikatele Františka Mrázka. Skoro rok starý případ tak kriminalisté odložili. Rozhodnutí je pravomocné, protože proti němu nikdo nepodal stížnost. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu ale vraždu dál šetří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

Sedmačtyřicetiletého podnikatele Františka Mrázka vrah zastřelil v závěru letošního ledna. Podle policistů střelec znal Mrázkovy zvyky a pravděpodobně šlo o nájemnou vraždu. Po jedenácti měsících se policistům nepodařilo najít stopu, která by je k vrahovi přivedla. Případ tak odložili.

Martin Omelka z Městského státního zastupitelství v Praze, který kauzu řešil, s návrhem policistů souhlasil. "Mohu potvrdit informaci, že policejní orgán odložil podezření ve věci zavraždění poškozeného Mrázka, neboť se nepodařilo zjistit takové skutečnosti, které by vedly k stíhání konkrétní osoby," řekl Omelka.

Speciální tým útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Mrázkovu vraždu šetří spolu s dalšími třemi desítkami podezřelých úmrtí dál. Podle státního zástupce Martina Omelky navíc nic nebrání tomu, aby vraždu člena vlivné podnikatelské skupiny ovládající například firmu Setuza opět kdykoliv otevřeli.

Františka Mrázka policie v minulosti podezírala z řady trestných činů včetně objednání vraždy; nikdy ale nebyl z ničeho usvědčen. Spolu s Tomášem Pitrem a dalším kontroverzním podnikatelem Miroslavem Provodem podle tisku v 90. letech kupovali desítky firem.

Nejcennějším úlovkem skupiny byla zřejmě právě ústecká Setuza, kterou získali v roce 2000 za nejasných okolností po pádu Investiční a poštovní banky. Mrázek se netajil tím, že měl velmi dobré vazby na české politiky.

Naděžda Hávová, Vilém Janouš, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme