Thálii za činohru si odnesli Bohdanová a Somr

Herecká asociace rozdávala v Národním divadle prestižní divadelní ceny Thálie. Trofej v ostře sledované kategorii činohra si ze "zlaté kapličky" odnesli Blanka Bohdanová a Josef Somr. Ocenění za celoživotní mistrovství získal dlouholetý sólista baletu a choreograf Jiří Blažek a činoherec Lubor Tokoš. Ten převzal Thálii z ruky prezidentovy manželky Dagmar Havlové, která je patronkou těchto cen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nominovaní umělci

nominovaní umělci | Foto: Michal Kamaryt

Spoluzakladatel pražského Divadla Semafor - herec, zpěvák, režisér a výtvarník Jiří Suchý dostal výroční cenu Thálie jako zvláštní ocenění za minulý rok. Jeho dlouholetá divadelní partnerka Jitka Molavcová slavnostní akt moderovala. Nominace ve čtyřech oborech se týkaly výkonů na devíti pražských a čtyřech mimopražských scénách.

Josef Somr a Blanka Bohdanová se ucházely o Thálii za představení pražské Violy The Gin Game. "Jsou různé hry, ale tahle patří mezi ty, které, když si člověk přečte, tak si ji okamžitě přivlastní. Ona je geniálně napsaná, proto také obletěla celý svět. No a ještě když mne vyzvala paní režisérka, že si zahraju s Pepíčkem Sommerem, tak jsem byla přímo nadšená. Já vždycky navíc čas od času si ráda někde zahostuju s jinými lidmi nebo v jiném prostoru a vyzkouším si nějaký jiný dotyk s tím obecenstvem, takže obojí se povedlo."

V muzikálovém oboru byli na Thálii nominováni Marta Kubišová, Tereza Duchková, Lumír Olšovský a Zdeněk Junák. Cenu si nakonec odnesla Marta Kubišová.

Markéta Kaclová, Petr Doležel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme