Snížily se poplatky za recyklaci elektrospotřebičů

Poplatky za elektrošrot jsou nižší. Recyklační příspěvek vztahující se na chladničky, mrazničky, malé, střední a velké elektrospotřebiče zlevnil v průměru o třetinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spotřební elektronika

Spotřební elektronika | Foto: Jan Rosenauer

Recyklační příspěvky platíme už od 13. srpna 2005. Recyklačním poplatkem přispíváme na ekologické odstranění elektrošrotu. Někteří prodejci elektrospotřebičů tuto finanční částku přičítají k ceně výrobku. Jiní ji už mají zahrnutou v ceně.

"U chladniček a mrazniček o 120 korun, u velkých spotřebičů, což jsou například pračky, myčky, je to o 40 korun. U střední spotřebičů, mezi které patří například mikrovlnné trouby, varné desky a podobné spotřebiče, je to 15 korun a u malých spotřebičů typu žehliček, fénů jsou to koruny čtyři," přiblížil snížení poplatku předseda představenstva Elektrowin Jaroslav Holakovský.

Recyklační poplatek se tedy u jmenovaného zboží bude pohybovat podle velikosti a složitosti recyklace od šesti do tří set korun.

Marcela Hálová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme