Britská pošta vydá známky oslavující Beatles

Britská královská pošta letos hodlá vydat více zvláštních známek než kdykoli v minulosti. Dnes vychází série známek oslavujících kapelu Beatles. Nicméně program vydávání nových známek se neobešel bez kritiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ediční plán královské pošty na letošní rok zahrnuje patnáct nových sérií zvláštních známek počínaje dnešním vydáním série s Beatles, která zobrazuje obálky šesti slavných desek z produkce Brouků. Další mají být například mořská fauna, noční obloha, zrušení obchodu s otroky, ptáci a britské armádní uniformy.

Nicméně vydání zvláštní série Beatles se neobešlo bez novinářské kritiky - zpravodaj listu Times poznamenává, že série je vydávána spolu s miniaturním aršíkem, na němž jsou čtyři další příbuzné známky, a je na prodej pouze s aršíkem, nikoli jednotlivě. Šéfredaktor prestižního měsíčníku filatelistické společnosti Stanley Gibbons nad tím vyjádřil politování a řekl, že tato série se proto nekvalifikuje na zahrnutí do jejich katalogu.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme