Anonym zastavil na dvě hodiny provoz ruzyňského letiště

Letiště v pražské Ruzyni dnes kvůli anonymní hrozbě bombou zastavilo na dvě hodiny letový provoz. Nestartovala žádná letadla, povolena byla pouze přistání. Letadla s cestujícími však musela čekat na vedlejší dráze. Policie budovu prohledala a bombu nenašla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letiště Ruzyně

letiště Ruzyně | Foto: Jan Rosenauer

Zprávu o hrozícím nebezpečí dostalo letiště asi v 16 hodin, provoz byl obnoven v 18:10. Podle mluvčí letiště Pavlíny Hájkové se výluka týkala terminálů Sever jedna a dva a terminálu Jih.

"Terminály byly uzavřeny z důvodu poplašné zprávy o uložení bomby. Zprávu jsme obdrželi e-mailem a podle standardních postupů se spustila krizová situace na letišti. Policisté ukončili akci s negativním výsledkem," řekla Radiožurnálu Hájková. Zatím není jisté, kolika letadel se zpoždění dotklo.

Pražská policejní správa společně s cizineckou policií nyní případ prošetřují. Pokud bude autor hrozby dopaden, letiště od něj chce vymáhat zaplacení způsobených škod. Zástupci letiště už dříve uvedli, že tak budou postupovat v případě lidí, kteří mu uložením bomby budou vyhrožovat.

Lenka Rákosová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme