Obrněnci v centru Prahy zůstávají

Obrněné transportéry budou komplikovat dopravu v centru Prahy i nadále. Bezpečnostní opatření přijatá v souvislosti se zářijovými útoky na Spojené státy zůstávají v platnosti. Rozhodla o tom Bezpečnostní rada státu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

obrněný transportér před RSE

obrněný transportér před RSE | Foto: Jan Rosenauer

Podle ministra vnitra Stanislava Grosse se stále ještě nezměnila bezpečnostní rizika. "Po vyhodnocení bezpečnostní situace jak mezinárodněpolitické, tak vnitřní, nedošlo ke změně rizik v bezpečnostní situaci. To znamená, že civilní bezpečnostní opatření platí nadále," řekl Gross.

Podle premiéra Miloše Zemana by rada měla do konce května také projednat zprávu o přestěhování Rádia Svobodná Evropa z centra hlavního města. "Podporujeme rozšíření vysílání této stanice pro Afghánistán a současně se domníváme, že z bezpečnostních důvodů je vhodné, aby tato stanice byla přemístěna na místo, které lépe umožní čelit potenciálním teroristickým útoků," uvedl premiér.

Svobodná Evropa sídlí v budově bývalého Federálního shromáždění nedaleko Václavského náměstí. Po teroristických útocích na USA loni 11. září představuje zvýšené bezpečnostní riziko, a proto budovu rozhlasové stanice hlídají vojáci a obrněné transportéry z Hodonína. Opatření však značně komplikují dopravu v centru metropole.

Už v prosinci padlo rozhodnutí, že se představiteli stanice začne vyjednávat o možném stěhování mimo centrum. Ministerstvo obrany hledá vhodné objekty, kam by se RFE/RL mohla přestěhovat.

Lenka Šumová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme