Česko může z evropských fondů čerpat 780 miliard korun

780 miliard korun - to je suma, která by z fondů Evropské unie měla do České republiky přijít v letech 2007 - 2013. Ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek včera Evropské komisi předal plán čerpání těchto peněz (takzvaný Národní strategický referenční rámec).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlaymont, sídlo Evropské komise

Berlaymont, sídlo Evropské komise | Foto: de.wikipedia.org

Podle vicepremiéra Čunka by první peníze mohly do Čech, na Moravu a do Slezska přijít v létě."Oni sami říkají, že nejbližší termín, kdy by některé operační programy mohly být první, tak je až někdy v létě. Celkově to bude zasahovat téměř do konce roku. Takže je na to v zásadě celý tento rok," řekl Čunek.

Česko má přitom od vstupu do Unie problém s využitím peněz, které mají z Bruselu do Čech na Moravu a Slezsko proudit. Čunek připustil, že za komplikace může český úřední aparát.

"Přiznávám, že mnohé chyby, na které se mnozí vymlouvají, že je zařídila Evropská komise, neboli Evropská unie, jak to říkali obecně, tak ty chyby jsme si zařídili sami. Ten, kdo žádal z jednoho i z druhého programu a zároveň chtěl, aby mezi nimi byly vazby, tak musel vypracovávat naprosto odlišné kolonky a odlišné žádosti," dodal vicepremiér.

Vít Pohanka, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme