Novinář chtěl psát o mrakodrapu, místo reportáže skočil

Neobvyklý způsob sebevraždy zvolil jistý francouzský novinář. Požádal management známého pařížského mrakodrapu, aby ho doprovodil až na nejvyšší místo věže, údajně za účelem reportáže. Odtud pak tento muž skočil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tour Montparnasse

Tour Montparnasse | Foto: Wikipedia

Když se novinář píšící poněkud paradoxně pro týdeník La vie, tedy Život, na management věže Montparnasse s žádostí o reportáž obrátil, přivítalo to vedení budovy s uspokojením, neboť publicity není nikdy dost.

A té se nakonec management stále neoblíbeného mrakodrapu skutečně dočkal, i když asi jinak, než si představoval. Novinář, který v týdeníku pracoval už tři roky, přelezl v nejvyšším otevřeném patře plot před zraky ochranky skočil dolů, aniž by mu v tom mohl někdo zabránit.

Tour Montparnasse je pro sebevrahy vyhledávanou destinací, i když bezpečnostní zábrany už zachránily mnoho životů. Ochranka například před dvěma lety na poslední chvíli zabránila v seskoku mladému Norovi, který si však dobrovolný odchod ze života nenechal vymluvit a namířil si to poté rovnou k Eiffelově věži. Tam se mu jeho úmysl zdařil.

Jan Šmíd, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme