Za nehodou rychlíku byl zřejmě pokus o pojistný podvod

Nehoda rychlíku mezi Vraňany a Cítovem na Mělnicku, při které se těžce zranili dva lidé, byla zřejmě způsobena úmyslně. Vlak včera večer vykolejil po srážce s automobilem na přejezdu. Nové audi tam měli úmyslně postavit tři muži, aby mohli uplatňovat pojistnou událost. Policisté je obvinili z pokusu o pojistný podvod a obecného ohrožení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vykolejený rychlík

vykolejený rychlík | Zdroj: ČTK

Nepojízdné auto na kolejích objevili před půl desátou večer policisté, kteří hned tuto informaci zavolali na nádraží do Vraňan. Výpravčí této stanice ale nedokázal včasně zareagovat. V 21:28 hodin policisté tentokráte telefonovali hasičům, aby auto odstranili. Než přijeli, narazila do něj rychlostí 140 kilometrů v hodině lokomotiva rychlíku.

České dráhy mezitím pokračují v odstraňování následků kolize, která ochromila provoz na trati mezi Prahou a Roudnicí nad Labem. Jak říká mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj, v postiženém regionu je zajištěna náhradní autobusová doprava.

"Podle aktuálního předpokladu by vykolejené vagony měly být odstraněny z jedné traťové koleje kolem 15. hodiny a pak přibližně 10 hodin zabere zprovoznění železniční tratě, což znamená obnovení provozu po jedné traťové koleji někdy v pozdních nočních, případně brzkých ranních hodinách."

Marika Táborská, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme