Polská policie zabránila střetu mezi homosexuály a jejich odpůrci

Polská policie zadržela několik výtržníků, kteří se snažili vyprovokovat incidenty během Pochodu tolerance. Ten se koná v rámci Dnů gay a lesbické kultury v Krakově. Na bezpečnost tam dohlíželo pět set policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polští homosexuálové

Polští homosexuálové | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Pochod tolerance kontra Pochod tradice - pod těmito dvěma názvy se do ulic středověkého Krakova vydaly průvody polských homosexuálů i jejich vášnivých odpůrců z řad Celopolské mládeže.

"Naším heslem je: Rodina dává život. Požadujeme toleranci pro všechny, nejen pro homosexuály. Prosazujeme normální společnost a normální rodinu. Nechceme Pochod tolerance pustit na krakovský rynek. Odmítáme propagandu zvrhlíků," vysvětluje organizátor Pochodu tradice Marcin Stroński.

Příslušníci Celopolské mládeže zaútočili na Pochod tolerance vejci. Homosexuálové jim doporučili, aby se nechali léčit.

"Tato země je tak homofobní, že musíme něco udělat pro to, abychom to změnili a ukázali, že i u nás existují lidé, kteří myslí jinak. Celopolská mládež vyzývá k nenávisti. To, že na nás neházejí kameny, ještě neznamená, že nevyvolávají nenávistnou atmosféru ve společnosti," poznamenává Ida Lukowska z nadace Kultura pro toleranci.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme