Příznivci techna se sjeli na Karlovarsko a Opavsko

Technoparty s nástupem krásného počasí opět duní Českem. Příznivci elektronické hudby mají o tomto víkendu sraz u obce Údrč na Karlovarsku a u Vítkova-Klokočova na Opavsku. Naopak u Velkého Hubenova na Litoměřicku policie podobné akci zabránila ještě před jejím začátkem. Tam chtěli technaři pořádat třídenní party načerno. Neohlášená akce na Karlovarsku je od páteční noci na legálně pronajatém pozemku. Vlastníci přilehlých parcel ale ze situace nadšeni nejsou. Sraz kontroluje přes 50 policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

účastníci technoparty

účastníci technoparty | Zdroj: ČTK

Rytmický zvuk aparatur se ozývá z legálně pronajatého odlehlého dvouapůlhektarového pozemku. Starosta blízkého Bochova Miroslav Egert má ale výhrady. "Akce nebyla ohlášena v souladu se zákonem, a proto ji nelze považovat za ohlášenou."

Zástupci veřejné správy v souvislosti s technoparty poukazují na hluk a hrozbu požáru. Majitelé přilehlých parcel navíc tvrdí, že žádné pozemky technařům nepronajali. "Jsou na našich pozemcích a my chceme, aby odešli, co nejdříve."

Účastníci party nakonec podle pokynů policie neprávem obsazené pozemky uvolnili. Policejní mluvčí Ilona Týmlová zhodnotila dosavadní diskuse jako oboustranně vstřícné. "Pokud vím, tak jednání probíhá bez sebemenších problémů." Technoparty u obce Údrč na Karlovarsku má trvat po celý víkend.

Asi nejvíc lidí - 2300 - se sjelo do rekreačního střediska u Vítkova-Klokočova na Opavsku. Akce, kterou pořadatelé oficiálně nazvali Prvomájová veselice s hudební produkcí, má všechna potřebná povolení. Dnes se počet účastníků snížil asi na 1500. Povolená technoparty je mimo obytnou zástavbu, takže hlasitá hudba by občany neměla rušit.

V okolí Stříbra, kde byla na poslední chvíli zrušena technoparty Czarotek 2007, je klid. Policisté se přesto rozhodli lokalitu nepřetržitě sledovat až do 1. května.

Zdeněk Trnka, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme