V procesu s tzv. Berdychovým gangem padly první definitivní tresty

V první části procesu s takzvaným gangem Davida Berdycha padly definitivní tresty. Za únos a smrt podnikatele a několik loupežných přepadení odsoudil pražský vrchní soud celkem 12 aktérů na sedm až třináct a půl roku vězení. Odsouzení se mohou proti rozsudku už jen dovolat k Nejvyššímu soudu, odvolání podat nemohou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

soud se členy Berdychova gangu

soud se členy Berdychova gangu | Zdroj: ČTK

Předseda odvolacího senátu částečně změnil loňský verdikt krajského soudu. Třem obžalovaným snížil tresty v rozmezí od jednoho roku do roku a půl. Davidu Berdychovi, který si už odpykává sedmiletý trest za vydírání, soud ale potvrdil jako další trest rovných devět let a devět dní odnětí svobody.

Státní zástupce Josef Štěpina k rozsudku výhrady neměl: "Ty další důkazy, sami jste slyšeli, se zde nenabízejí. Já předběžně mohu říci, že rozhodnutím odvolacího soudu nejsem příliš překvapen."

Nejzávažnějším zločinem je případ starý jedenáct let, který skončil smrtí oběti. Odsouzení přepadli a oloupili podnikatele Václava Tomana o několik milionů korun, jeho mrtvolu pak shodili ze zalesněného svahu u Slapské přehrady. Vraždu ale soud neprokázal, takže potrestal viníky jen za loupež. V rozsáhlém procesu s členy Berdychova gangu čelí obžalobě ještě 24 lidí.

Marika Táborská, Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme