Příznivci Harryho Pottera se dočkali sedmého dílu

Tisíce milovníků kouzelnického učně Harryho Pottera zaplnily v noci na sobotu knihupectví po celém světě, aby zakoupily sedmý a poslední díl ságy. Do prodeje se ve světě dostala hodinu po půlnoci pražského času. Termín byl načasován tak, aby vzbudil co největší napětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

příznivci Harryho Pottera

příznivci Harryho Pottera | Zdroj: ČTK

Obrovské fronty malých milovníků Harryho Pottera zasáhly i Izrael. Nový díl příběhů se začal prodávat přesně ve dvě hodiny a 1 minutu místního času. A to i přesto, že je jako každý týden židovský svátek šabat, kdy se podle náboženských pravidel nemá pracovat a obchody mají být zavřené.

Největší řetězec knižních obchodů v zemi Steimatzky otevřel své obchody i přesto, že mu hrozí velké pokuty za porušení pravidel židovského svátku. Už od půlnoci místního času se v telavivském přístavu, které je ideálním místem pro trávení volného času, konala velká slavnost na počest sedmého a posledního dílu Harryho Pottera.

Atmosféru dokreslovala i obří obrazovka, kde se odvíjely záběry s tvůrkyní slavného knižních hrdiny. V hebrejštině, mateřském jazyce, si budou moci fanoušci přečíst knihu až v prosinci, ale nejhorlivějších 4 000 fandů si ji už objednalo v angličtině.

Sotva vyšel poslední díl série o čarodějnickém učni Harry Potter And The Deathly Hallows, objevil se na internetu první pokus o neoficiální český překlad. K dispozici jsou zatím první čtyři kapitoly.

Jaromír Janev, Vlastimil Milý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme