Kateřina Neumannová bude řídit přípravy MS v klasickém lyžování

Organizátory mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci bude řídit Kateřina Neumannová. Nahradila Romana Kumpošta, s jehož prací nebylo spokojeno hlavně ministerstvo školství - jeden z investorů šampionátu v roce 2009.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Zdroj: ČTK

Pro bývalou běžkyni na lyžích hlasovali podle očekávání tři z pěti členů valné hromady - zástupci lyžařského svazu Lukáš Sobotka s Norbertem Pelcem a primátor Liberce Jiří Kittner. Zdržel se Roman Kumpošt a radní za Liberecký kraj Petr Doležal.

Hned po volbě Neumannové spolu s Kumpoštem opustilo organizační výbor deset jeho klíčových spolupracovníků. Bývalý prezident organizačního výboru chce navíc rozhodnutí valné hromady nechat přezkoumat právníky.

"Přes můj dotaz mně ani na této valné hromadě nebyly sděleny jakékoliv důvody a já si myslím, že více méně nejde tak dalece o mě, jako o člověka, ale z mého pohledu je to naprosto bezprecedentní zásah politiky do nezávislého občanského sdružení. A to je strašně nebezpečné pro celý český sport," řekl Kumpošt.

Ministerstvo školství si od Kateřiny Neumannové slibuje průhlednější financování a ukončení sporů. Neumannová se teď musí vyrovnat i s tím, že práce na skokanském areálu na Ještědu mají značné zpoždění. Výzvy, která ji čeká, se ale nebojí.

"Já jsem do toho šla, že to nebude nic jednoduchého, nicméně je třeba si říct, že tady několik let fungoval organizační výbor, který se výrazně mění, a doufám, že tady odvedli kus práce, myslím si, že určitě jo. Naskakuju dejme tomu do toho finále, takže opravdu není to jenom na mně, je to na tom, co tady už bylo uděláno, a samozřejmě nemůžu vzít plnou zodpovědnost za to, v jakém stavu šampionát je v tuto chvíli připraven," uvedla Neumannová.

Na pořádání mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci by měla jít ze státní pokladny zhruba jedna miliarda 400 miliónů korun.

Tomáš Kohout, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme