Zástupcem šéfa ÚOOZ Jana Kubiceho bude detektiv Hynek Vlas

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu bude mít od zítřka nového náměstka pro trestní řízení. Stane se jím detektiv Hynek Vlas, jeden ze tří příslušníků útvaru, kteří loni v květnu donesli do Poslanecké sněmovny takzvanou Kubiceho zprávu popisující údajné prorůstání organizovaného zločinu do státní správy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

budovy ÚOOZ

budovy ÚOOZ | Foto: Marián Vojtek

Vlas prošel vítězně výběrovým řízením, které v červnu vypsal šéf útvaru Jan Kubice. Jmenování Vlase Rádiu Česko potvrdila Pavla Kopecká z ústředny kriminální policie: "Na základě řádného výběrového řízení byl pětičlennou komisí vybrán plukovník magistr Hynek Vlas. Novou funkci bude zastávat od 1. srpna letošního roku. Do současné doby působil jako vedoucí odboru zločineckých skupin ÚOOZ."

Hynek Vlas nastoupil k policii v roce 1991. Pracoval v ochranné službě, na Inspekci ministra vnitra a také jako policejní vyšetřovatel-analytik. Rok působil v misi OSN v Kurdistánu.

Jeho odbor se mimo jiné podílel na odhalení vražd dvou ruských podnikatelů v Karlových Varech, vyšetřuje podvod na státním podniku Čepro, nebo únos Lamberta Krejčíře - otce nechvalně proslulého obchodníka Radovana Krejčíře.

Milan Kopp, Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme