Skupina nespokojených poslanců ODS se s experty nedohodla

Schůzka premiéra Mirka Topolánka s daňovými experty ODS a poslanci nespokojenými s návrhem změn finanční reformy skončila bez dohody. Vlastimilu Tlustému a jeho skupině se nelíbí, že daňové zatížení v roce 2009 by mělo být vyšší než rok před tím a jejich podpora reformě je tedy nejistá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlastimil Tlustý

Vlastimil Tlustý | Zdroj: ČTK

Podle Tlustého se na schůzce jednoznačně ukázalo, že všichni hledají východisko. "To znamená, že zájem všech účastníků této schůzky nalézt řešení, při kterém 81 poslanců ODS podpoří vládní baťoh," řekl Tlustý.

Vlastimil Tlustý doplnil, že nyní jsou ve hře čtyři možné varianty řešení a ani jedna nepředpokládá vrácení návrhu reformy veřejných financí zpět do druhého čtení sněmovny. Sněmovna by měla o reformě rozhodovat na jednání, které začne v úterý.

"Hledáme takové řešení, aby všech jednaosmdesát poslanců ODS v konečném hlasování pro návrh zvedlo ruku. Pevně věřím, že se tak stane. Shodli jsme se na tom, že vracení zákona do druhého čtení je v tuto chvíli nepřijatelné pro všechny strany," dodal šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Jednání, místy velmi bouřlivé, bude pokračovat. Termín dalšího setkání ale není známý.

Lucie Husárová 1, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme