Skončila Velká cena; domů se vrací rekordní počet návštěvníků

Přeplněné silnice a dlouhé pomalu jedoucí kolony aut - tak to nyní vypadá v okolí Brna, kde skončila Velká cena silničních motocyklů. Závody na Masarykově okruhu dnes sledovalo na 160 tisíc diváků. Padl tak loňský rekord a celková návštěvnost od se od pátku do neděle vyšplhala na téměř čtvrt milionu diváků. Až na drobné krádeže věcí ze stanů a jednoho automobilu nemuseli policisté řešit nic závažného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na průběh akce dohlíželo asi tisíc policistů a strážníků. Museli se vypořádat s rekordním počtem návštěvníků, uvedl Pavel Šváb z jihomoravské policejní správy. "Zatímco loni navštívilo za celé tři dny závody 160 tisíc diváků, letos je to čtvrt miliónů diváků," přiblížil Šváb.

Policisté zadrželi několik řidičů pod vlivem alkoholu. Přesto bylo podle mluvčího police Brno-venkov Aleše Mergentála průběh akce klidný. "Samozřejmě bujaře oslavovali a bavili se nejedni návštěvníci, ale policisté nemuseli zasahovat u nějakého většího problému," doplnil.

Ukrást některou ze zaparkovaných motorek, které lemovaly dlouhé kilometry příjezdových cest, bylo prakticky nemožné. Každých 50 metrů stál jeden policista.

Čeští fanoušci byli spokojení se třetím místem Lukáše Peška ve třídě do 125 ccm. "Moc krásné. Přáli jsme mu první, ale bylo to hezké," řekl za všechny jeden z fanoušků. Odjezd obrovské masy návštěvníků ze vzduchu sledoval policejní vrtulník.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme