Policie se údajně pokusí odvolat Jana Kubiceho, její vedení to popírá

Vedení policejního prezídia řeší v krátké době po sobě další problém se šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Janem Kubicem. Náměstek policejního prezidenta Jiří Houba sepsal po poradě minulé úterý o Kubicem už druhé hlášení o mimořádné události. Kubice prý podle něj při slovní přestřelce porušil etický kodex policisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel ÚOOZ Jan Kubice

Ředitel ÚOOZ Jan Kubice | Zdroj: ČTK

Podle nového služebního zákona vedení Policejního prezídia může Kubiceho odvolat po dvou takovýchto hlášeních z funkce. Mluvčí Policejního prezídia Pavla Kopecká informaci Rádia Česko potvrdila: "To skutečně mohu potvrdit. Byl sepsán záznam o významné události s panem ředitelem Kubicem. Bylo to pro porušení etického kodexu Policie České republiky."

Jan Kubice nebyl o víkendu ani v pondělí k zastižení. Jeho náměstek Hynek Vlas naznačil, že se Kubice bude proti postupu náměstka Policejního prezidenta bránit: "Pan ředitel Kubice byl na policejním prezídiu na poradě, která se týkala mimo jiné reorganizace republikových útvarů. Co se tam řešilo kromě této otázky, by byla spíše věc pana Kubiceho. Já jsem při té poradě přítomen nebyl, nicméně jsem od pana ředitele něco slyšel. Pokud je mi známo, tak on převzal nějakou písemnost od pana náměstka policejního prezidenta. A k této písemnosti se hodlá vyjádřit."

To, že se současné vedení policie pokusí Jana Kubiceho odvolat z funkce, už česká média naznačují delší dobu. Mluvčí policejního prezídia Pavla Kopecká to ale vylučuje. Více informací najdete na stránkách Rádia Česko.

Blanka Černá, Jan Hrbáček, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme