Státní veterinární správa zmírnila mimořádná opatření proti ptačí chřipce

Mimořádná veterinární opatření zavedená od konce června proti ptačí chřipce se od pátku zmírňují. Rozhodla tak Státní veterinární správa. Důvodem je fakt, že se už delší dobu nevyskytly žádné případy ptačí chřipky v chovech, a nebyli ani zjištěni žádní volně žijící ptáci, kteří by na tuto nákazu uhynuli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slepice

Slepice | Foto: www.naturfoto.cz

Mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben potvrdil, že je opět možné pořádat výstavy drůbeže a ostatních ptáků, ale i výkonnostní zkoušky a chovatelské soutěže na celém území České republiky. Zdůraznil ale, že chovatelé by měli zůstat ve střehu a zdravotní stav drůbeže sledovat:

"Proto je nutné, aby chovatelé opravdu věnovali pozornost svým chovům a dbali na to, aby jejich veškerý personál dodržoval zásady hygieny. Například podávat krmení pod přístřešky, zabránit kontaktu s volně žijícími živočichy, anebo chovat odděleně vodní a hrabavou drůbež."

Vlasta Valentová, Blanka Černá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme