Německá veřejnost se dovídá další podrobnosti o teroristech z RAF

Německo se dozvídá nové informace o tzv. Krvavém podzimu roku 1977, kdy vyvrcholila vlna atentátů teroristické organizace Frakce Rudé armády (RAF). Bývalý terorista po letech prozradil jména dvou svých někdejších spolubojovníků, kteří měli zavraždit předsedy Svazu zaměstnavatelů Schleyera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlín

Berlín | Foto: Jiří Hošek

Zajímavé podrobnosti se objevily taky kolem sporných sebevražd předáků tzv. "první generace" RAF.

Stefan Wisniewski a Rolf Heissler. Tak se mají jmenovat vrazi Hannse-Martina Schleyera, jehož únos paralyzoval před třiceti lety dění v Německu. Jména pachatelů prozradil novinářům časopisu Spiegel jejich někdejší kumpán Peter-Jürgen Boock, který navíc tvrdí, že k vraždě Schleyera vydal příkaz. Státní zastupitelství už informace exteroristy, o jehož hodnověrnosti ale mnozí pochybují, začalo prověřovat.

Podle dalšího senzačního odhalení odposlouchávala německá zpravodajská služba cely prominentních teroristů RAF ve věznici Stuttgart-Stammheim. Existují indicie, podle kterých úřady dokonce věděly o úmluvě teroristů spáchat hromadně sebevraždu.

Nic ale nepodnikly a tak si nechvalně proslulé trio Andreas Baader, Gudrun Ennslinová a Jan-Carl Raspe vzalo za podezřelých okolností život.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme