Icelandair koupila 50 procent leteckého přepravce Travel Service

Na turistickém nebi nastaly další změny. Polovinu českého leteckého přepravce Travel Service koupila dnes islandská letecká firma Icelandair. Získala také opci na nákup dalších 30 procent akcií. Travel Servicese zabývá charterovou přepravou a provozuje nízkonákladové aerolinie Smart Wings.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo společnosti Smart Wings

letadlo společnosti Smart Wings | Foto: Smart Wings

Obchod Radiožurnálu potvrdila mluvčí Travel Servisu Vlaďka Dufková. Cenu firmy nezveřejnily. "Transakce podléhá ještě schválení Úřadem na ochranu hospodářské soutěže," poznamenala Dufková.

Mezinárodní holdingová společnost Icelandair Group vlastní deset nezávislých dceřiných firem, zaměřených na cestování a leteckou dopravu, včetně islandského národního dopravce Icelandair. Icelandair provozuje lety do 23 míst v Evropě a Severní Americe.

Travel Service si v České republice drží postavení lídra trhu charterové letecké dopravy. Kromě charterových letů provozuje také jediný český low cost - pravidelné linky do evropských metropolí pod značkou Smart Wings.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme